Thijmen Kupers

Thijmen Kupers, wonend in Groningen, is een Nederlandse atleet, die zich heeft toegelegd op de middellange afstand, met name de 800 m. Daarnaast is hij student aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hij volgt de studie master Human Machine Communication.

Thijmen veroverde zijn eerste nationale titel in 2012 op de 800m, en werd vervolgens uitgezonden naar de Europese kampioenschappen in Helsinki, waar hij doordrong tot de halve finale.  In 2013 werd hij zowel binnen als buiten Nederlands kampioen op de 800m. Op de Europese indoorkampioenschappen in Göteborg kwam hij datzelfde jaar wederom tot de halve finale. In 2014 prolongeerde Kupers zijn beide nationale titels op de 800m en finishte hij op de wereldindoorkampioenschappen als vijfde.

In 2015 werd Kupers voor de vierde keer op rij Nederlands indoorkampioen op de 800m in 1.47,81, de snelste tijd die hij tot dan toe op een NK indoor had gelopen. Een maand later behaalde hij een bronzen medaille op de Europese kampioenschappen indoor. Na Rob Druppers (eenmaal goud, tweemaal zilver), Arnoud Okken (eenmaal goud), Stella Jongmans en Marko Koers (beiden eenmaal zilver) is Thijmen Kupers de vijfde Nederlander die er op de 800m tijdens een EK indoor in slaagde eremetaal te veroveren.

In 2016 en 2017 werd Thijmen Nederlands Kampioen 800m indoor en outdoor. Daarnaast won hij in 2017 de FBK-games en haalde hij goud tijdens de Stockholm Bauhaus Athletics. Zijn Europese ranking aan het einde van het outdoorseizoen was plaats 5.

Thijmen kupers wordt ondersteund door

Over sportchiefs

Sportchiefs is een jong en enthousiast bedrijf waarin passie voor sport en mensen is verenigd. Samen met sporters, samenwerkende partners en opdrachtgevers zetten wij in op (gedeelde) winst voor alle betrokkenen.

contact

Zuiderpark 19
9724 AH
Groningen
info@sportchiefs.nl